Rallylydnad

RALLYLYDNAD

EDS BRUKSHUNDKLUBB

Klubben för dig som är aktiv med din hund. Vi arrangerar lydnads- och rallylydnadsprov samt kurser och föreläsningar. Vid Bölevallen har vi tillgång till två stora appellplaner samt klubblokal med kök och kurssalar. Klubben har en komplett agilitybana samt utrustning för rallylydnad. Vi finns i nordvästra Dalsland och är en klubb med 95 medlemmar.

Välkommen som medlem i Eds bk.

Rallylydnadsansvarig: Tina Johansson

Rallylydnadsprov och lydnadsprov vid Eds bk 2017

Prov

Klasser

2017-05-01

2017-06-17

2017-07-15

2017-07-16

Rallylydnadstävling

2017-08-12

2017-08-13

Rallylydnadstävling

2017-09-16

2017-09-17

Rallylydnadsprov

Resultat 2017

För resultat på våra lydnads- och rallylydnadsprov, klicka på länken:

SBK Tävling - Resultat>>

Anmälan till prov gör du direkt via SBK tävling>>

Saknar du dator och vill tävla?

Du som saknar dator och vill starta på prov kan få hjälp av förbundskansliets tävlingsavdelning. Där hjälper Camilla och Janna till så att du får anmälningsblanketter per post. Ring tävlingsavdelningen på tfn 08-505 875 25 helgfria vardagar kl. 10 - 12.

Anmälningsavgiften betalas in på bg 5684-4038.

Rallylydnad är en sport som har tagit hundsverige med storm och snabbt blivit omåttligt populärt. Sporten bygger på att hund och förare genomför en bana med 12-20 moment beroende på svårighetsgrad. Varje moment illustreras av en skylt som med text och bild beskriver hur övningen ska utföras.

Totalt finns det ca 70 moment i fyra klasser: Nybörjare, Fortsättning, Avancerad och Mästare .Banan bestäms varje tävling av domaren och ska, efter banvandring, genomföras utan instruktioner från någon funktionär. Domaren bedömer ekipaget medan de genomför banan, man börjar med 100 poäng från vilka avdrag görs. Föraren får gärna prata, uppmuntra, klappa i händerna eller använda andra verbala uppmuntrande förstärkningar i syfte att uppnå bästa möjliga resultat. I rallylydnad krävs inte ett perfekt fotgående, men det ställer höga krav på samarbete och kontakt. Det är inte tillåtet att ge hunden tillrättavisande, åthutande eller för hunden obehagliga kommandon. Föraren får heller inte medvetet vidröra hunden.

Rallylydnad är en perfekt aktivitet för den vanliga familjehunden och bygger på glädje och samarbete – dessutom är det en underhållande hundsport att titta på. Via träningen ger rallylydnaden dig och din hund en bättre kontakt och du får en hund som är lydig, följsam och samarbetsvillig. En sådan hund fungerar lika bra i hemmiljö tillsammans med familjen som på offentliga platser eller tillsammans med andra hundar. Vår erfarenhet visar också att en hund som får arbeta tillsammans med människor mår bättre och är lyckligare. Då rallylydnad inte är fysiskt krävande passar det också för både äldre hundar och förare.

Hämtat från SBK:s hemsida

Eds Brukshundklubb, Box 74, 668 21 Ed, bg 5684-4038, Swish 1231056456